I 2008  sad Christian Damm og hans svoger Frede Thaysen og talte om hvad man skulle lave, når man gik på pension. Frede kunne godt tænke sig at prøve at lave noget dansk vin, men han havde ikke noget jord han kunne plante vinstokke på. Christian syntes det lød interessant og da han havde et stykke jord, der ikke blev brugt, blev de enige om at prøve at plante nogle vinstokke der.

I foråret 2009 blev der så plantet 125 vinstokke. Vinstokke skal helst være 3 år gamle før man høster druerne og i 2012 forsøgte man så at lave vin af de blå druer. Vi havde læst en del om vinproduktion, men desværre blev resultatet ikke særlig godt. Vi måtte erkende, at det at fremstille vin, krævede noget mere viden og var lidt mere kompliceret end vi havde forestillet os.

Vi måtte også erkende, at 125 vinstokke var for lidt til at producere vin, så der blev løbende plantet flere vinstokke og vi har nu i alt 500 stokke af sorterne Regent, Rondo, Leon Millot, som alle er blå druer og Solaris, som er hvid.

Efter endnu mere læsning om vinproduktion og besøg hos nogle danske vinavlere forsøgte vi i 2013 igen at lave rødvin. Resultatet blev noget bedre og vinen kunne nu drikkes. På nogle interessante ture til Østrig og Italien hvor vi besøgte nogle vinproducenter, fik vi fortalt og vist hvordan man producerer vin i disse lande og vi fik samtidig nogle gode tips om hvordan man får det bedste ud af druerne.

I 2014 havde vi en fantastisk sommer og druerne fik et højt sukkerindhold. Vi høstede ca. 125 liter blå druesaft og 20 liter hvid druesaft. Hvidvinen blev tappet på flasker i december 2014 og resultatet var, efter vores egen mening, meget tilfredsstillende. Rødvinen bliver først tappet på flasker i løbet af sommeren 2015, så her ved vi endnu ikke hvordan det endelige resultat bliver.